Aelser Hoes 2018 veur Aelserhof

Na de succesvolle eerste editie van het Aelserhoes in 2017, in totaal werd 15.000 euro verzameld t.b.v. Conincx Pop, staat er dit jaar een nieuwe editie op het programma. Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 december organiseert OKE ( Ondernemersvereniging Kern Elsloo) op het Dorine Verschureplein een activiteit die bol staat van muziek, eten en drinken en gezelligheid en dat allemaal voor het goede doel. Lokale dj’s zullen tegen betaling verzoeknummers draaien, artiesten treden op, TP zorgt voor de drank en vanuit de gezellige foodtruck zullen weer de nodige heerlijke hapjes verkocht worden. Centraal op de ruimte voor Albert Heijn staat natuurlijk het AELSER HOES !

Goede Doel 2018:

De leden van OKE hebben uiteindelijk gekozen voor Aelserhof / La Famille. Deze zorgcentra maken deel uit van Vivantes, maar voor alle helderheid, de opbrengst gaat NIET naar Vivantes. Recent werd de Stichting Vrienden van Aelserhof / La Famille opgericht. Deze vrienden willen geld inzamelen voor investeringen die gericht zijn op het optimaliseren van de leefkwaliteit van de bewoners. Het geld dat het Aelser Hoes 2018 zal opleveren gaat naar deze Stichting, waarvan de notariële akte inmiddels gepasseerd is en die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

BELEVINGSTUIN:

De tuin bij het verzorgingscentrum wordt momenteel zeer weinig gebruikt. Middels het initiatief van voornoemde Stichting wil men enerzijds bereiken dat de bewoners hier meer gebruik van gaan maken en anderzijds dat er een band komt tussen de verzorgingscentra en de Aelser gemeenschap. Elementen die aan de orde zullen komen in het ontwerp van de belevingstuin zijn o.a. een jeu de boulesbaan ( inmiddels al gerealiseerd) , volière met vogels, moestuin in bakken op hoogte van een rolstoel, bloementuin met veel kleurrijke bloemen, een waterpartij met vissen en bewegingsapparatuur voor ouderen. Ook wordt gedacht aan speelapparatuur voor kinderen om zodoende de verbinding tussen jong en oud te leggen.

OKE:

De leden van Oke zijn van mening dat dit een geweldig initiatief is en door oprichting van de Stichting Vrienden van Aelserhoes / La Famille zijn we er ook van verzekerd dat de opbrengst gebruikt wordt voor de realisatie van de belevingstuin. We hopen dat weer veel Aelsenaire en mensen uit andere kernen de weg naar het Aelser Hoes weten te vinden. Uiteraard zullen we jullie via de media op de hoogte houden van de diverse ontwikkelingen. En we rekenen erop dat een evenement met de geweldige titel Aelserhoes voor Aelserhof garant staat voor succes in Aelse.

Een reactie plaatsen